Onopgehelderde mysteries
  -
puzzelhoek -

Tijdens bergtochten kom je wel eens een leuk opschrift tegen waarvan je ziet dat het 'oud' en authentiek is maar wat staat er nu precies? Omdat er onder ons vast wel iemand rondloopt die kan helpen hier de puzzelrubriek. Enne, voor degene die het weet... laat je even wat weten?

Plafondtekening Caestert
foto: Frank Daelmans
Op 19 januari 2007 hebben we tijdens een gezellige bergavond in Caestert een plafond-opschrift gezien. Enkele van ons wisten van dit opschrift en vroegen zich af "wat staat er nu?". Ter plekke blijkt dat alleen de eerste etage van deze gang d.m.v. blokbreken ont-gonnen is. De diepere etages zijn uitgehakt, waarschijnlijk ergens begin 20ste eeuw. Het plafondopschrift is moeilijk te ontcijferen. Van onze groep kon niemand er iets van bakken. Zijn de laatste twee leestekens een afgekorte datum? Of staat er misschien zelfs '1915'?
De foto's die gemaakt zijn die avond konden we thuis ook al geen antwoord vinden op onze vragen. Wie van jullie kan ons helpen?

Wie heeft een antwoord op onderstaande vragen? Of kan in elk geval helpen met enige informatie?

1) Wanneer is de eerste etage ontgonnen?
2) Wanneer is de rest uitgediept?
3) Wat staat er geschreven in het plafondopschrift?

Als iemand kan helpen, graag. Schrijf even een berichtje: contactpagina

Als tegenprestatie kunnen we je een geheel verzorgde en aangeklede bergtocht aanbieden in een der eindeloze gangenstelsels. In het schijnsel van een warme lamp en onder het genot van voldoende gerstenat met broodjes worst. Sigaar na. Of een droog biscuitje met ouwewijvenkoffie in de duivelsgrot, afhankelijk van de geleverde informatie!

Bedankt! Mede namens Frank, Thierry, John, Patrick,

Erik

    Terug naar de rubriek "onderzoek"